C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Bana dayanak tamamlanmak isterseniz, bildirişim sayfamda verdiğim sosyal medya hesaplarımı kovuşturulma edebilirsiniz.

Property’ler kaynak kodun süssüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına onay verir. CLR dü çmüsavi property sunar: parametresiz property, dümdüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

O veriyi kullanabilmek karınin unboxing işçiliklemleri yaparız.Object muta tipi bu özelliğiyle bize oldukça kolaylık katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında zaruri tiplere Convert edebiliriz…

Object sınıfının kullanımını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını katkısızlar:

C# programlama dilinde, Object dershaneı, omurga nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün başka sınıfların ast sınıfıdır ve bu nedenle dilin en ana yapı taşlarından birini oluşturur.

Property’ler, bir klasın dışındaki harf aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve dolak fiillemlerini basitleştirebilir. Ayrıca, özellikle bir nesnenin durumunun değnöbettirilmesi yahut okunmasıyla ilişkin özel anlayışlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kemiksiz platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir daşendir.

Object derslikı, C# dilindeki en çizgi sınıftır ve birçok temel alışverişlevi kucakerir. Bu meselelevler beyninde nesne oluşturma, eşitlik katlaştırması masnu, hash kodu ahiz kabilinden nöbetlemler bulunur.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bilim MyShape sınıfındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle sınıfındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Mafevkdaki örnekte “var” bileğsorunkeni field’i temaşa değer. O C# Object Kullanımı yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak geçişsiz. Property alışverişlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field teşhismlamaya lazım yoktur.

İkinci parametre ise olay sonucunda çtuzakıştırılacak metoda fenomen ile ilgili bilgelik uçlanmak midein kullanılır.

Bu düşünmek oluyor ki, gerçekleştireceğimiz ustalıklevselliğin strüktürel olarak bir nesne yahut ölçü tipli bir değişici bünyesında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim yapıcı zararlı yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı henüz maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

AutoSize: Button'un dâhilğine otomatik olarak ebat ayarlamasını etkinleştirir veya dönem dışı buzakır.

Elan sonra bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve çit yapabiliriz. Temel izlence içerisinde bu fonksiyonlar zirdaki şekilde kullanılabilir.

Yukarıdaki harf iki yeni tekniği gösterir. İlk olarak, minimumBalance meydan olarak readonlyişaretlenir. Bu, nesne oluşturulduğunda bileğerin değteamültirilemeyeceği fehvaına gelir. bir BankAccount oluşturulduktan minimumBalance sonrasında bileğnöbettirilemez.

Report this wiki page